Saturday, March 27, 2010

Kak Idah dan Abang Reja di booth PTS


Assalamualaikum, adik-adik semua! Apa khabar? Sudah lama Kak Idah tidak siarkan cerita baru..Kak Idah ada masalah untuk gunakan internet. Minta maaflah bagi yang menunggu Kak Idah menjawab di ruang sembang.

Sabtu lalu pada 20 Mac, Kak Idah ke Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur di PWTC. Sampai sahaja di PWTC, Kak Idah terus sahaja ke seberang sungai, terletaknya booth PTS. Kak Idah dan Abang Reja dijemput untuk memeriahkan pentas PTS dalam interaksi Siri Young Aisyah bersama peminat...

Sampai sahaja di dewan itu, orang ramai berpusu-pusu ke booth PTS...aduh! Kak Idah pun berjalan-jalan di sekeliling dewan sementara menanti program bermula.. Kak Idah sudah pening melihat orang ramai..tiada apa yang dibeli hanya beli buku dan beg Upin Ipin kegemaran anak Kak Idah..

Program interaktif dengan peminat..Tapi Kak Idah dan Abang Reja..bercakap tentang siri Young Aisyah..dari siri pertama hingga ke enam..siri ke tujuh, iaitu Summer Camp belum keluar lagi..sebaik sahaja habis berceloteh..tidak lama kemudian ramailah adik-adik yang sudah membeli buku siri Young Aisyah meminta Kak Idah dan Abang Reja tandatangani...sayangnya gambar mereka tidak dapat Kak Idah siarkan kerana belum ada kesempatan untuk alihkan gambar ke komputer Kak Idah dari telefon bimbit..hanya gambar ini yang dapat Kak Idah paparkan...itupun ambil dari unikapts..blog Pn. Ainon Mohammad..terima kasih..

Inilah Kak Idah yang biasa-biasa dan Abang Reja yang hensem...

No comments:

Post a Comment